tips over fietsroute in het noordoosten & noorden van Thailand ?

Koen9

Hallo iedereen,

We gaan in november fietsen in het noordoosten en het noorden van Thailand. We hebben al een goed idee van onze route, we hebben ons gebaseerd op de route beschreven in Bert SItters zijn boek. We hebben echter nog een aantal vraagjes.

Onze route is als volgt :
We vertrekken in Nong Khai. We fietsen eerst langs de Mekong, via Nong Khai, Si Chiang Mai en Chan Khan. In dit dorp verlaten we de weg 201 en nemen we de 2195 via Ban Pak, Pak Man, Dan Sai en Nakhon Thai. Vanuit deze plaats willen we het nationale park Thung Salaeng Luang bezoeken, om vervolgens verder te gaan naar Sukhothai.

Vraagje : Welke weg nemen we best naar Sukhothai ? De grote weg (12) die recht op recht gaat via Phitsanulok naar Sukhothai ? Of de kleinere weg via Chat Trakan, Uttaradit en Sawankhalok ? Zijn deze plaatjes de moeite ? Of slaan we dit stuk misschien beter over, en nemen we voor dit stukje beter de bus ? (onze tijd is namelijk een beetje beperkt, we hebben 3 weken, vandaar dat we de minder interessante stukken willen schrappen en met de bus willen doen).

In Sukhothai willen we het nationale park bezoeken per fiets. Vervolgens haaden we gedacht om in Sawankhalok, iets ten noorden van Sukhotahi de trein te nemen naar Chiang Mai.

Vraag : Kan dit ? We vinden nergens gegevens over de trein naar Chiang Mai. Op de kaart te zien is dit een eindstation.

Vraag : Mochten we de tijd hebben, is het Si Satchanalai historical park de moeite om te bezoeken ?

In Chiang Mai hadden we gedacht van nog een toer te doen in de regio van de gouden driehoek. We hebben hierover al redelijk wat uitgezocht.
Zo denken we van het eerste (drukke) stukje uit Chiang Mai per bus te doen, daarna verder fietsen tot in Fang en Thaton. Van daaruit kan je de boot nemen tot in Chiang Rai, of je kan fietsen tot in Mae Chan via een zware weg, of je kan een parallelweg nemen via Mai Saolong, die nog ietsje zwaarder is. Wat het meeste interessant is weten we op dit moment nog niet, waarschijnlijk de weg via Mae Salong ?

Vraagje : Ik lees hier en daar dat de dorpen met de bergstammen de moeite zijn om te bezoeken. Waar vinden we die eigenlijk? Zijn die er voor de toeristen, of zijn die nog authentiek ?

De meningen over de gouden driehoek zijn nogal verdeeld merk ik. Sommigen vinden dit de moeite, anderen helemaal niet... De dorpjes op het drielandenpunt zelf worden in de Footprint beschreven als weinig interessant. Klopt dit ?

Hoever we hier in deze noordelijke regio zullen geraken weten we nog niet, het zal afhgangen van hoeveel tijd we nog hebben. We nemen alleszinds de trein terug vanuit Chiang Mai naar Bangkok.

Misschien nog enkele algemene vragen :
- Is het nodig van een helm mee te nemen ? Ik weet wel dat het best is van dit wél te doen voor de veiligheid, maar als de wegen en het verkeer vrij kalm zijn is het misschien niet nodig ?
- Welke fietskledij ? Kan een fietsbroek ? Ik las ergens dat dit niet geappricieerd wordt ?

Als iemand interessante tips heeft, een leuk adresje heeft voor een overnachting of andere tips, dan hoor ik het graag uiteraard !

Groeten,

Koen