toolset of gewone sleutels?

Geert Dewit

Wat neem je het beste mee op fietvakantie, een toolset of afzonderlijke sleutels? Welke toolset is de beste? Zijn ze stevig of breken ze snel af?

Toon

Persoonlijk neem ik liever los gereedschap mee, vele alles-in-een-tools hebben niet altijd het juiste hulpmiddel en zijn daarnaast niet handig. Op elkaar en op de fiets afgestemd los gereedschap weegt nauwelijks meer, kost meestal minder en bepaalde onderdelen kunnen van een betere kwaliteit zijn, de kettingpons bij toolsets is meestal niet veel soeps, ook imbussleutels zijn dikwijls van een lagere kwaliteit.

Geert Dewit

Bedankt voor de tip!!!!!!!

Dan1

Nog een laatste tip: indien je een toolset zou kopen, koop er dan geen met kleine losse stukjes (bits). Deze gaan gegarandeerd verloren. Ik zie herinner mij een groep fietsers die hopeloos achter een bitje zochten in de wegberm.

Dan1

Geert,

Ik heb om mijn 9-maanden België-India, Kenia -fietstocht een toolset meegenomen. Indien je een toolset van goede kwaliteit koopt zal hij levenslang meegaan. Ik gebruik een Toppeak Alien. Deze vertoont niet de minste slijtage (ca. 3 jaar oud), ook niet bij intensief gebruik tijdens mijn wekelijkse moutainbiketochten. Let er wel goed op dat je alle sleutels bijhebt. Op de Toppeak Alien zit een zeer goede kettingpons, deze ontbreekt soms op andere toolsets. Op mijn reizen neem ik wel steeds een kleine Vise-grip tang mee, schroevendraaiers, een goede spaaksleutel, conussleutels (wielen. Als je echt lang en ver weggaat is het handig om eens te testen of je alles kan monteren/demonteren met het gereedschap dat je bijhebt. Kan je meteen zien of er overal nog genoeg vet zit.

Groeten, Dan