Toscane

Peggy

Hallo,
De tweede en derde week van april trekken we erop uit met de fiets in Toscane (omgeving Firenze, Sienne, San Donato, ...

Wij zijn beide ervaren fietsers, beschikken over degelijke fietsen. Door het slechte B. weer zijn we er nog niet in geslaagd om de voorbije weken te oefenen waardoor we met een achterstand aan de trip (gemiddeld tussen 60 en 80 km/dag) beginnen.

Mensen die een gewone vakantie in Toscane ondernomen hebben, vertellen ons dat er echte kuitenbijters tussen zitten en dat het wel eens harder zou kunnen worden dan we vermoeden.

Kan ons iemand een hart onder de riem steken !

Saar

Peggy

Hallo iedereen,
Dikke merci voor alle reacties !

Bert, ik heb gezien dat jij ook een berichtje gepost hebt op mijn vraag van vorig jaar betreffende fietsen en bagage apart ... heb een antwoordje gepost.

Ondertussen is het - gelukkig - schitterend weer geweest dit weekend en is de fiets eindelijk aan't roderen o)) Ok, het zijn 'platte' routes in het Antwerpse maar met de conditie is alles ok en het is niet de bedoeling om in Toscane te racen zoals we dat hier wel durven te doen.

Onze fietsen; mijn vriend rijdt met een mountainbike en koersfiets en ik zit met een mengeling van beiden. Een lichte fiets met koersbandjes maar recht stuur en mountainbike remmen. In Toscane wat breder bandjes met profiel en we kunnen vertrekken.

Wat de fietservaring betreft; mijn vriend heeft de bekendste colletjes van France onder de knietjes en ik heb fietservaring opgedaan in Tirol (wel makkelijke routes). Voor de rest is het elk weekend kilometer'vreten' langs de mooie dijken van de Rupel en co.

Groetjes en nog eens merci voor de reacties.

Saar

Bert de Bruijn

Saar,
mijn vriendin en ikzelf hebben een 'luxe' fietsvakantie in Toscane gedaan in juni 2003 (ja, tijdens die hittegolf :-/). Met gereserveerde hotels en georganiseerd bagagevervoer, dus zelf enkel fietsen zonder zorgen. De Toscaanse heuvels zijn inderdaad een stuk zwaarder dan wat je in ons belgenlandje tegenkomt (uitgenomen de Ardennen misschien). Een paar heuvels oefenen kan zeker geen kwaad, bijvoorbeeld in het hageland (horstroute, winge en demerroute, dijlelandroute).

Met degelijke fietsen is het echter vooral zaak om je eigen tempo te kunnen vinden op een kleine versnelling, en eens dat lukt kan je aan 6 of 7 km/u tegen elke helling op fietsen. De steilste klim op ons parcours (Firenze-Pisa-Siena, 6 dagen) was 11 of 12 % als ik het me goed herinner. Probeer mekaar niet te volgen in een beklimming, want zonder superconditie haal je de top niet op iemand anders tempo.
Vergeet je kleinste versnelling dus niet :-)

klaas1

Hallo Saar,

Kom een weekend naar de Ardennen, dan kun je al wat aan de heuvels wennen.
Als je die goed over komt dan is de Toscane geen probleem.

Geert Dewit

Beste saar,

Een fietsvakantie hoeft echt niet te betekenen 'zoveel mogelijk kilometers doen'. En dat jullie niet getraind zijn, da's ook niet zo heel erg.
Wij houden het ieder jaar bij gemiddeld 45 km per dag. Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat onze kroost meefietst. Dus we passen ons aan aan de minst sterke van ons gezinsgroepje. Toch hebben we al heerlijke vakanties achter de rug: traag is prachtig!!!
Wat het oefenen betreft. Ga al eens een weekendje naar de Ardennen, of doe een rondje Geraardsbergen. Of nog beter: laat de auto aan de kant staan en doe je dagelijkse verplaatsingen (naar de winkel en naar de baas) mat de fiets. Zo train je het jaar door. Volgend jaar merk je vast en zeker het verschil.

Groetjes en een mooie vakantie toegewenst,

Geert