TottyRide Comfort DeLuxe

Daria Vyncke1

Sinds 6 november ben ik de trotse mama van een dochtertje Sarah. Wij zijn echter nog één van die weinige (denk ik toch) gezinnen met één wagen. Dus dacht ik dat het wel handig en leuk zou zijn om een fietskarretje aan te schaffen. Op www.bikebambini.be heb ik de TottyRide Comfort DeLuxe staan. Je kan er online bestellen.
Heeft iemand van jullie ervaring met deze fietskar en/of webwinkel? Of welke ervaringen hebben jullie met andere karretjes?
Alvast bedankt voor de hulp.

Daria en Sarah

Jan14
Karin

beste Bambipower,

Ik heb ook de Leggero Twist, kun jij mij vertellen waar ik voor accessoires terecht kan?
Ik ben zelf nog opzoek naar zo'n regenhoes.

alvast bedankt.

Gr.

Michel5

Als u wenst mag u altijd eens komen kijken bij ons in Schoten (bij Antwerpen) welke voor u de beste oplossing kan zijn. Wij hebben verschillende merken van fietskarren alsook de oplossing van ieder merk om toch een baby en kind te vervoeren. Van Kidcar hebben ze een babyschaaltje van en van Chariot hebben ze een soort hangmat of draagtas om in de kar te monteren. Meer info op www.fietskarinfo.be
Zelfs het monteren van de volledige Maxi Cosi is in vele gevallen mogelijk (maar dan zonder extra passegier).

Annick

Hoi,

ik lees over het afzagen van randen van de mc en zo om in de fietskar te zetten.
Wij hebben nog maar 1 kindje, dus hoeft dit nog niet. We weten echter niet goed hoe we de mc in de fietskar vast kunnen maken.
Kan dat alleen met extra riemen? Kan het niet met de riemen die in de kar zijn?

Iemand een fotootje of zo?
Bedankt,
Annick

thomas1

Aan hilde en lieset,

lees mijn mail van hierboven nog eens. 2 gewone maxi cosi's gaan idd niet in een fietskar, toch niet in onze chariot captian. het enige probleem is de breedte van de MC. onze oplossing: zoek een tweedehands MC, zaag er de brede ronde schijven af waarrond de draagarm scharniert. niet meer, zo verander je niets aan de stevigheid van de MC. om de MC te bevestigen: in de omgeplooide rand rondom zitten gleuven waardoor je spanriempjes kan steken, uit hetzelfde materiaal bv als de gordels in de kar, je koopt in een buitsportwinkel gespen (zoals die aan de gordels vd kar) en daarmee span je de riemen op. kan wel zijn dat je de gespen een beetje moet bewerken, ze hebben niet altijd exact dezelfde vorm (patenten)

succes,
thomas

lieset

Ik ben van plan een fietskar aan te schaffen voor mijn tweeling van 5 maanden oud. Wie heeft hier ervaring mee en kan mij adviseren in het aanschaffen van de kar. En moet ik daarbij 2 schelpjes kopen?!( want volgens mij kun je geen 2 maxi cosi's naast elkaar kwijt!)

bambipower

in de legero twist past een autostoel. Wij hebben geen probleem om ons zoontje van 3j er nog naast te plaatsen. Dus 2kindjes is wel mogelijk. Een zee van plaats heeft de oudste niet, naast die autostoel. Maar voor kleine afstanden is het zeker genoeg. Een fietsvakantie zou ik niet doen zo.
We hebben nu ook 2 fietskarren voor als we op fietsvakantie gaan.

Wil je foto's zien van de twist met autostoel, surf dan effe naar www.fietskarinfo.nl

Hilde, mama van Lore

Ja, Sandra, dat is net het probleem: met een MC kan er geen tweede kindje meer bij.
Zodra we twee kindjes hebben, moet er een oplossing gezocht worden...

Sandra5

Ik zou even wachten met delen wegzagen.... In de meeste fietskarren kun je vrij probleemloos een maxi-cosi plaatsen. Ze zijn natuurlijk niet voor fietskarren gemaakt, dus ik zou zeggen: proberen en improviseren. Neem wat spanbandjes (riempjes met zo'n makkelijke sluiting) en gebruik je creativiteit.
Het voordeel van een maxi-cosi vind ik persoonlijk dat je kind er veel beter in zit dan in zo'n babyschelp. En je hebt hem toch al staan, dus het scheelt je de aanschaf van zo'n best dure schelp.
Voordeel van een babyschelp is weer dat hij lichter en smaller is (en wellicht wat makkelijker te bevestigen). Maar dat is pas echt een voordeel als je lange afstanden met kar en bagage fietst en gewicht dus een grotere rol speelt.

Wij hebben overigens zowel een maxicosi als een babyschelp gebruikt in onze fietskar. De maxi-cosi zo veel mogelijk, de schelp tijdens de vakanties of als grote broer ook mee moest in de kar.

Succes,
Sandra

http://home.tiscali.nl/~baartmns/fietsvakanties

Hilde, mama van Lore

Ik ben op zoek naar een babyschelp, maar het ombouwen van een Maxi-Cosi zie ik helemaal zitten !!!
Kan één van jullie mij hierover meer uitleg geven ?
Welke delen moet je wegzagen ?
Hoe bevestig je de MC dan in de fietskar ?
Alvast bedankt !

Pagina's