Tourfiets Ierland

Angela1

Hallo,

ik ben Angela en al een tijdje fanatiek bezig met planning van mijn fietsreis in en rond Ierland! Ik raak steeds enthousiaster te vinden en dacht laat ik mij eens aanmelden op dit forum, zodat ik meer mee kan lezen en discussiëren. Hebben jullie vragen, schiet maar raak!

Om ook maar gelijk met de deur in huis te vallen..

Ik ben natuurlijk opzoek naar een goede tour fiets. Ik heb niet echt verstand van fietsen maar ik hoop dat een van jullie dat wel heeft, daarom vraag ik graag jullie hulp.

Ik zou jullie graag vragen; Is het een reële prijs voor onderstaande fiets. Is het aan te bevelen aan een beginnende tour-fietser? Is er nog iets anders specifieks waar we op moeten letten bij mogelijke aanschaf van een tour fiets?

Aangezien het voor ons een aanzienlijke uitgave is, hoop ik op serieuze reacties.

Het gaat om onderstaande fiets:

http://www.aanbod.be/fietsen-en-toebehoren/citybikes-en-tourfietsen/oxfo...

Jullie zouden mij enorm van dienst zijn!

Alvast bedankt en tot op het forum!!

Groetjes

sjefke

beste Angela,
Hetzelfde advies dan ik elders heb gegeven:
De gezochte fiets is niet meer te koop. Ik zag een prijs van €499,-. Verende vork en verende zadelpen zijn ondingen. Zijn zwaar, vergen onderhoud, slokken je trapenergie op en werken vaak ook nog niet. enz. Voor lange trektochten zijn fietsen met lage instap af te raden. Frame is te slap. Fiets gaat slingeren. Maar als je daar mee rekening houdt: niet hard een berg af met bagage, dan moet dat wel lukken. Het lijkt er ook op dat het om een gebruikte fiets gaat. Dan vind ik een bedrag van 500 euro sowieso erg veel. Bovendien lijkt deze fiets eigenlijk geen speciaal trekking model, maar een gewone fiets, ook nog erg zwaar ook. Daarvan is 2kg voor rekening van die verende componenten. Kijk nog even wat verder!
Sjef
meer fiets, meer mens.....