van Putte(Mechelen) naar Blankenberge via de wateren

Steven7

Kan iemand mij een route doorgeven die mij van Putte tot in Blankenberge of Knokke-Heist brengt via de binnenwateren?
Er is mij verteld dat je via Temse richting st-Amands zo recht naar Blankenrge rijdt??
Voor ik hier aan begin zou ik graag een exacte route weten. De juiste route naar Knokke-Heist via Nederland heb ik zelf uitgestippeld.

keulemans

Ik rij regelmatig naar Heist op den Berg vanuit Mechelen.
Van Heist tot Peulis is er geen alternatief of je moet omrijden via Berlaar -Heikant. Maar het is langs de grote baan wel veilig rijden. Alleen van Putte naar afslag Beerzel is het fietspad zeer slecht richting Heist. Als men van Heist komt, even voor Peulis waar de baan naar rechts bocht steekt men over om links aan te houden. Van daar uit is het zeer rustig rijden tot Mechelen. Men blijft rijden tot men niet meer verder kan (Pasbrug) waar men links richting Mechelen gaat. Daar neemt men de eerste straat rechts en rijd een industriegebied in, na ongeveer 1 km loopt de weg dood op de Onze Lieve vrouwvliet. Maar met de fiets kan je op een prachtig geasfelteerd pad deze waterloop volgen tot aan de Antwerpsesteenweg ter hoogte van het bedrijf Pauwels (echt een prachtig pad met bijhorende bruggetjes onder de spoorweg BXL-Antwerpen. Men moet wel enkele malen wisselen soms loopt het pad rechts soms links. Aan te raden met de fiets

danielle

Het voet- en fietsveer over de Schelde is gratis en als ik mij niet vergis om het halfuur.
Van Schriek kun je naar de Dijle rijden en deze volgen tot Mechelen. Je kunt in Tremelo of Keerbergen ook de Dijlevalleiroute in omgekeerde rchting volgen en dan kom je ook in Mechelen aan de Nekker uit.
mvg

Dimitri

Is de veerpont over de Schelde betalend?
Zijn er dan ook rustige routes van Mechelen naar Heist op den berg (Schriek) gekend?

danielle

Iets langer maar nog mooier is in knooppunt 50 (Rumst)de LF5 oppikken en de Rupel volgen tot Niel en dan de Schelde die langs Temse, Weert..en alle mooie plekjes van 'Stille Waters' loopt.

Koga Miyata Glo...

Vanuit Mechelen kun je via de Dijle en het fietsknooppuntennetwerk van Scheldeland naar Sint-Amands. Als je de volgende route volgt is het +/- 30 km (96,51,52,38,39,83,82,37,80,13,12,67)en daar moet je dan het veer nemen om de Schelde over te steken. Je kunt daar de LF5 route oppikken die langs de Schelde loopt recht door Gent en langs het kanaal Oostende-Gent naar Brugge. Het is een heel mooie route maar ze kronkelt veel en van Sint-Amands tot Brugge is het wel 103km. In Brugge kun je de LF1 oppikken naar Blankenberge (+/-16km) of via de Damse Vaart en het Leopoldkanaal naar Heist.Wil je niet door Gent dan kun je in Melle de Schelde verlaten en de Ringvaart volgen tot Vlinderhoutem en daar het Kanaal Gent-Oostende oppikken. De routes zijn beschreven in Topogids Vlaanderen Fietsroute.
Veel succes!
mvg