Veilig (of niet?) met de fiets van en naar een luchthaven

Wegwijzer Reisinfo

Eerder was er ons dossier 'Met de fiets op het vliegtuig'. Speciaal voor reizende fietsliefhebbers wil Wegwijzer hierop voortbouwen. Stel, je gaat op fietsreis en je hebt je fiets meegenomen op het vliegtuig. So far so good.

Maar...hoe gaat het verder vanuit de luchthaven? Kun je de luchthaven enkel via de (voor fietsers onveilige) autosnelweg verlaten, zijn er kleine grindwegen die wel veilig zijn, is er een trein- of busverbinding waarmee je de luchthaven makkelijk kunt verlaten,...?

Maak ons blij: deel je ervaring op een specifieke luchthaven met ons, draag bij aan het nieuwe dossier en help anderen op weg!

Hier posten en/of mailen naar thomas[at]wegwijzer.be

Alvast bedankt!

Nonkel Filip

Verleden jaar zijn we met 2 naar Cork Ierland geweest met de fiets en het vliegtuig. De luchthaven is voorzien voor grote bagage. Naast de gewone bagageband heb je ook een XL bagageband waar alle bagage buiten de normale maten aankomen. Zo ook de fietsen. Toen we aankwamen in Cork kregen we bijna op hetzelfde moment onze bagage. De fiets was weliswaar niet meer mooi verpakt maar dit was vooral een probleem in zaventem. Toen de fietsen werden ingeladen bleek de transport iets te smal en zijn de fietsen meerdere malen van de band gevallen. In Cork waren ze iets beter op voorzien.
Bij de terugreis vanuit Cork moest de fiets op een aparte incheckbalie afgegeven worden. De fiets werd op een XL band gelegd en gescand en zo naar het vliegtuig getransporteert.

Tip: in zaventem is het mogelijk om de fiets volledig in te pakken in plastiekfolie voor 50€, DOEN. Wij hebben onze fietstassen zo verpakt voor 12€ en ze zijn stevig verpakt en kunnen zo wel tegen een stootje.