voorkomen van zitvlakproblemen

Peter Jacobs

Hoi,

Met z'n tweeën fietsen we vanaf 6 mei naar Rome (route Reitsma). Dit is onze eerste meerdaagse fietstocht. Hoe voorkom je zitvlakproblemen en welke producten gebruik je. Graag concrete tips.
Andere tips ivm de route zijn eveneens welkom.

fietsgroeten
Peter Jacobs

Desmet Alex

Hallo Peter,
Vroeger redelijk veel last van zadelpijn.
Maar door zitvlees te kweken door veel te fietsen en een goede fietsbroek met zeem die regelmatig wordt gewassen heb ik dit probleem opgelost.Een goede hulp was zeker de aankoop van een lederen Brookszadel dat ik soepel tracht te houden door het regelmatig in te smeren met ledervet van Brooks.Sindsdien kan ik dagen aan een stuk meer dan 100 km fietsen zonder noemenswaardige problemen.Bij meer dan 150 km per dag gebruik ik soms uierzalf na en tijdens het fietsen (het zeem gewoon insmeren met uierzalf voor en tijdens een lange rit)
Ik hoop U van dienst te zijn geweest met de genoemde middelen die ik toepas voor dit probleem de baas te blijven bij langdurig fietsen.
Groetjes,

Joseph Adams

na 30000 km op 3 jaar heb ik nog steets last van zadelpijn , ik heb een brooks zadel , met een koersbroek en voor ik vertrek mijn poep verwennen met nivea zalv kan ik de pijn voorblijven

Christ

bij al die voorgaande tips: 's avonds goed wassen en verwen daarna die poep maar met een of andere helend zalfke, olie of ander ding!

Rij zéker niet met een gewone onderbroek...de naden gaan het je zeer lastig maken!

succes!!!

Jack

Peter,
de oplossing voor zadelpijn, pijnlijke handen enz. kan gevonden worden bij een ligfiets. Je ziet ook nog eens in breedbeeld en hebt minder luchtweerstand. Je kunt doordat er sprake is van verbruik van minder energie keuze maken of je sneller gaat fietsen, langere afstanden af gaat leggen, of met dezelfde snelheid een gelijke afstand fietsen en uitgeruster aankomen. De meeste gebruikers van een ligfiets maken een mix tussen voorgaande voordelen.
Groeten,
Jack

hannie

hoi Peter,
zitvlees kweken is het beste,maar ik zelf gebruik altijd een fietsbroek met kunstofvulling dus geen echte zeem,het voordeel is dat als je hem wast hij snel droog is,met de vakantie heb ik er 2 dat is dan voldoende.

Davy5

Hoi Peter,

Het beste middeltje is zeker en vast zoals eerder al gezegd 'zitvlees' kweken. Hoe doe je dit, simpel gewoon veel gaan fietsen.

Ten tweede is natuurlijk een goed zadel van essentieel belang. Ik heb al wel gemerkt dat dit iets vrij subjectiefs is maar heb al wel veel positieve commentaren gehoord/gelezen over zadels van het merk 'Brooks'. Nogmaals dit kan een zaak van trial en error zijn.

Ten derde is een fiets(onder)broek ook zeker aan te raden. Hier is het wel van belang dat je zeker niet tweemaal dezelfde broek aantrekt zonder deze eerst te wassen. Ik doe het zo, neem een achttal boxershorten (om de zeven dagen wassen dus) mee die ik draag onder een fietsbroek met zeem. Vroeger deed ik het enkel met twee fietsbroeken met gevolg elke dag een fietsbroek wassen. Dit gaat in geval van warme landen maar in geval van veel vocht is het verdorie moeilijk om de zemen van deze broeken droog te krijgen.

Ten vierde bestaat er nog zoiets als broekvet (skin protection van sportsbalm bijvoorbeeld) dit werkt wel redelijk, zelf gebruik ik het ook altijd, zij het eerder preventief.

De echte boodschap blijft trainen!

Groeten
Davy

jelle

mijn ervaring erin is er om een lederen zadel te nemen, met daar bij kroersbroek, of fietsonderbroek, te dragen, en ik heb nog Geen een keer last gehad, maar dit is natuurlijk persoonlijk

JPV

probeer ook zeker een fietsonderbroek uit, dat helpt af en toe.

Trouwens, niet iedereen heeft last van zitvlak problemen, ik heb er nog nooit iets van gevoeld (en ik fiets altijd met een koersfiets, dus dat lijkt me vlugger problematisch)

Schorpioen

Hallo Peter,

Jullie hebben tot 6 mei de tijd om 'zitvlees'te kweken.( is beter dan een smeerseltje)

Pak een paar meerdaagse tochten dan weet je ook of je 'zitvlak problemen' kunt krijgen.

Succes met jullie tocht!

Schorpioen.

'Dit is onze eerste meerdaagse fietstocht. fietsgroeten'.
Peter Jacobs