vrouw alleen op de fiets

francine

hallo, graag zou ik voor de eerste keer alleen op de fiets willen rondtrekken.
reis en fietservaring genoeg, maar als vrouw alleen ?
wie geeft me raad en tips,
thanks

Marina

Vrouw alleen op de fiets? Tja, dat lijkt mij zo eenzaam. Waar fietsen jullie dan zo in je eentje naartoe? Een klein tochtje af en toe in de streek waar ik woon doe ik ook alleen, maar reizen op de fiets in je eentje is dat niet saai?

Katleen

Dag Francine,

De eerste keer dat ik alleen vertrok, vond ik dat wel een beetje spannend. Ondertussen heb ik duizenden kilometers op mijn eentje afgelegd en ik vind het geweldig. En inderdaad, op welk dorpsplein je nu zit, op welke plek je je tent nu opslaat, mensen slaan spontaan een praatje met je. Ze zijn nieuwsgierig naar je avonturen, vragen of het niet te eenzaam is om je vervolgens een drankje of een maaltijd aan te bieden. Ik voel me zelden 'alleen' onderweg. Het geeft me rust en vertrouwen in mezelf. Gewoon doen dus...

francine

hallo allen ,
jullie reacties sterken me om inderdaad niet thuis te blijven , en met gezond verstand toch aan dit avontuur te beginnen...
gewoon doen , het zou zonde zijn om niet meer op fietsvakantie te gaan, net omdat ik alleen ben ...heb bewondering voor alle mensen die alleen onderweg zijn....

V

Hallo

Ik ben het eens met hetgeen er tot nu toe gezegd is over alleenfietsende vrouwen. Het is zeker zo, dat angst en vooroordelen je er niet van mogen weerhouden om er alleen op uit te trekken. De kans dat je echt zware negatieve ervaringen opdoet, is klein.

Toch wil ik er nog even iets aan toevoegen. Je mag ook niet naïef zijn en denken dat er niets KAN gebeuren. Er zijn spijtig genoeg nog steeds omgevingen, die je als alleen reizende vrouw beter mijdt. Het is gewoon een kwestie van je gezond verstand te gebruiken. Zo moet je niet in je eentje in je bikini door Afghanistan fietsen. Gewoon je gezond verstand gebruiken, is de boodschap!

Het is belangrijk dat er altijd iemand uit het thuisfront is, die op de hoogte is van waar je bent en wat je plannen zijn. Ik zou je aanraden om toch je gsm mee te nemen, zodat je iemand kan bereiken, in geval van problemen.

Een laatste opmerking:
Het is geweldig dat steeds meer mensen positief reageren op alleen reizende vrouwen. Maar spijtig genoeg zijn de reacties vaak bikkelhard als er iets fout loopt: 'Ze heeft het zelf gezocht!', is een opmerking die je dan vaak moet incasseren.
Hopelijk komt hier ook nog ooit verandering in...

mvg
V

jose1

Ik reis al jaren alleen op de fiets. Als vrouw alleen krijg je altijd hulp indien nodig dat is een voordeel, nadelen heb ik nog nooit ondervonden.Ik heb enkel fietservaring in Europa en gelukkig zie ik steeds meer vrouwen op reis alleen.
Gewoon doen dus en genieten.

José ( 59 jaar)Bussum.NL

mien

hoi francine, ik kan me wel aansluiten bij maarten, het is vaak heel lang alleen, maar als je dat graag hebt, dan is er geen enkel probleem. en ten slotte fiets je wel alleen, maar zodra je ergens stopt om te eten of te slapen, kan je wel met mensen babbelen of mensen spreken je ook aan, juist omdat ze zien dat je alleen bent. een beetje van de taal kennen opent inderdaad heel veel deuren. je fiets door en door kennen en weten hoe je hem herstelt, helpt ook natuurlijk. ik heb 3 jaar geleden in mijn eentje een stuk in Turkije gefietst - en dat was echt zalig! gewoon doen dus! een vrouw alleen is niet minder dan een man alleen :-)

Maarten8

Geen enkel probleem als je er niet mee inzit om het grootste gedeelte van de dag alleen te zijn. Kies een land waarvan je de taal een beetje kent dan is het veel makkelijker om toch af en toe een gesprek te hebben met de bevolking.