waar gaan jullie deze zomer met de fiets op reis?

Ben Vandelanotte1

Hallo iedereen,

Ik ben wel eens nieuwsgierig naar waar jullie van de zomer zoal naar toe trekken met de fiets.
Dus als iedereen hier eens kort kan zeggen wat zijn fietsplannen zijn voor van de zomer en wie weet komen we elkaar dan ergens tegen.

Wij zijn 2 jongeren vanuit het Gentse en zijn 21 & 19jaar. Het is ons derde jaar dat we een fietsreis gaan maken. Wij vertrekken op 2 juli met de fiets van Nijmegen naar Praag. Met de hulp van de nieuwe fietsgids 'fietsen naar praag' van Pirola. Volgens onze planning zouden we 17 dagen moeten fietsen + 3 rustdagen, dat wil dan zeggen dat we normaal gezien 22juli in Praag toekomen, daar kamperen we dan een hele week op camping Oase. Terug keren doen we met de slaaptrein op 28juli.

oswald

Hello Mieke, Vrienden op de fiets al eens geprobeerd? Heeft een dicht netwerk in de Beneluw. Groeten Oswald

Katrien Vanspauwen

Hey,

wij (vriendin en ik) zouden met fiets van firenze anar rome fietsen. TGV - vliegtuig - ... altijd demonteren en veel gedoe om de fietsen in te pakken. Op het vliegtuig heb ik een beetje schrik voor beschadiging van de fiets en op de trein vind ik de overstappen wel lastiger. Is er geen mogelijkheid om met een bus te gaan die de fiets dan meeneemt? In Nederland vond ik zo één organisatie. fietsgroetjes
K'trien

Geert3

Hallo Mieke,
Gilbert's list is je beste optie! Die bevat een 300 a 400 addressen van onder de 15€. Wij hebben hem meermaals gebruikt in het verleden.
Hier een extract van het internet.
Groeten uit Africa, Geert

- - - - - - - - - - -
De maker van deze lijst, Gilbert Bastiaensen uit Westerlo, houdt zich al sinds 1998 bezig met het opzoeken van adressen. Deze worden voor de verstokte buitensporters aangeboden in de vorm van een verzamellijst tegen de demokratische prijs van 3 Euro. Overnachting zoeken in een pension of een hotel is prijzig en dikwijls onbegonnen werk voor één enkele nacht. Hier kan Gilbert's List de oplossing zijn: de maximumprijs per persoon en per nacht mag 14 Euro bedragen, 15 Euro voor wie daarbij nog ontbijt wil aanbieden. In feite worden hier grosso modo de prijzen gehanteerd die in een jeugdherberg worden aangerekend.

Geloof het of niet, maar het werkt. Na 6 jaar en het schrijven van bijna 2000 brieven heeft Gilbert het klaar gekregen om in totaal nu bij de 12e versie van de lijst 309 adressen aan te bieden. Ongeveer 90 % bevinden zich in België, de overige 10 % net over de grens of op G.R.'s die vanuit België nog even doorgaan in de buurlanden Luxemburg, Duitsland of Frankrijk.
Sinds 1 januari ll. is de laatste versie uit. Wie interesse heeft kan 3 Euro aan postzegels overmaken met de post of overschrijven op 000-1545522-21. Na ontvangst wordt de lijst per kerende post toegezonden.
Voor aanvragen vanuit het buitenland moet 5 Euro worden aangerekend, aangezien de posttarieven recent zijn verhoogd en enkel op deze manier een snelle service via Prior-verzending kan worden gewaarborgd.

Gilbert Bastiaensen
Oosterwijk 64
2260 Westerlo
Tel. 014/26 52 29
Fax. 014/44 28 82
gilbert.bastiaensen@pandora.be
>>>>>>>>>>>>>>>>

MIEK

wij zijn twee fietsers van 50 jaar oud. We willen fietsen van menen naar spa en zijn op zoek naar adresjes om te slapen. alle hotels en bed and breakfast zijn vrij duur.
zijn er alternatieven?

francois en miet

we fietsen in juli van berljn tot kopenhagen.
verder even door zweden en per trein terug tot berlijn

Marnix Buysse

Hello,

is het mogelijk meer te weten te komen over je fietstocht in de Somme.
Logies , fietsroutes terplaatse vanuit 1 hotel of rondgetrokken?
M.vr.gr.

Marnix

Marnix Buysse

Hello,
ik ben ook nog op zoek naar een fietsuitstap van een 5 à 7 dagen, kan ik meer gegevens krijgen van je voorziene ritten in Oostenrijk.
Hotel , dagelijkse ritten vanuit het hotel, uitgestippelde routes?? of eigen fantasie ??

M.vr.gr.

Marnix

lieve

Hallo
wij gaan dit jaar voor het eerst op fietsvakantie met de kinderen. We gaan eerst met het vliegtuig naar Venetië en maken daar een fietstocht van een week in Veneto. Bagage, fietsen en hotels door een organisatie geregeld. Misschien wat minder avontuurlijk dan velen onder jullie maar met kinderen spelen we liever op zeker.

Blanche2

CUBA!!!

marco van de Rijt

Ik zag je bericht over je plannen.
Ik wil zelf drie maanden coast to coast gaan fietsen deze zomer
Hoe staat het met jou plannen?
Groet Marco, Arnhem.

Pagina's