Welke fiets moet ik in g*dsnaam kopen?

Brecht Van Riet

Hallo iedereen,

Mag ik jullie hulp vragen?

Acht maanden geleden kwamen mijn vriendin en ik op het idee een rondreis te maken in Nieuw-Zeeland voor een klein jaar. We zijn twee ervaren 'hikers' die zo'n 7 maanden geleden het fietsen hebben ontdekt en van hikers naar serieuze 'bikers' aan het vloeien zijn. We vertrekken 6 oktober.

Maar nu... Welke fiets nemen we mee? We hebben nog niets van materiaal. Ik ben een 2 tal maand geleden beginnen zoeken en begrijp dat het vooral om de onderdelen gaat. Maar daar ken ik het fijne niet van.

Ik kwam bijvoorbeeld deze tegen:
TOUR DE FER 20 (Genesis)
http://www.genesisbikes.co.uk/bikes/adventure/adventure/tour-de-fer/tour...

TREK 520/920

KOGA worldtraveller/randonneur/ ea... (tweedehands dan)

Er zijn eindeloos opties, ook op het tweedehands net. Ik voel me als een vader die naar 25 merken pampers is aan het staren.
Ik zou liever niet meer dan 1200 euro spenderen maar ik geef voorrang aan kwaliteit.

Wie ziet de bomen door het bos? Wie heeft hier ervaring mee en wil me helpen?

Alvast duizend maal dank.

Vriendelijke groet,
Brecht Van Riet

Abdelhak87

Indien je een trekkingfiets op de kop wil tikken en dat voor niet veel geld dan moet je wel tweedehands gaan.

2 topmerken uit Nederland zijn Koga en Santos. Of VSF Fahrradmanufaktur uit duitsland.

Ik zou je aanraden om fietsenwinkels aan te spreken in Nederland via mail. En vragen achter een 2dehands trekking fiets. dit is de beste oplossing voor jou. Online kun je ook kijken maar dan moet je je afvragen of deze fietsen wel in orde zijn. Ik heb hier heel veel ervaring mee. Veel fietsen 2dehands gekocht en zou zeggen dat bij 80% wel eens iets mankeert of niet vermeld was geweest in de beschrijving van het zoekertje. Ben zelf gediplomeerd fietsenmaker en kan je wel helpen bij het zoeken van een 2dehandsfiets. Hier in Gent hebben we een goeie namelijk http://casadeciclistas.be/reisfietsen/.

Groeten,
Abdelhak

Binnenkort bouw ik aan mijn fietswinkel. Donaties zijn welkom op http://www.worldofcrowdfunding.com/help-mij-mijn-droom-te-realiseren.

haazen74

Hoi,
Ben zelf ook op zoek naar een fiets, al zeer veel over gelezen en opgezocht. Voor mij wordt het de Koga World Traveller, nieuwprijs ong 2300 euro, maar wel eentje waarmee je voor jaren gebeiteld zit. De Koga fiets wordt over het algemeen zeer hoog aangeprezen :-)