Wintertrektocht Wereldfietser, 23, 24 en 25 januari 2009.

Koert Schouten

Zie je het al voor je: wakker worden met een pak sneeuw op je tent, wit berijpte bomen, een pikzwarte sterrenhemel bij 7 graden vorst?

De Wintertrektocht is inmiddels een echte klassieker. Komend jaar wordt deze tocht gereden van vrijdag 23 januari tot en met zondag 25 januari. We maken er, net als bij voorgaande edities, weer een sportieve en vooral gezellige happening van. Bij grote tempoverschillen verdelen we de groep in een ‘snelle ploeg’ en een ‘terrassengroep.

Op vrijdag doen we het met ca. 45 km. rustig aan. De tocht voert ons vanaf het station Zwolle, langs riviertjes, kreken en pittoreske stadjes naar de Roggebotsluis. Hier verdwijnen we onder NAP en zoeken langs het Drontermeer de weg naar de camping nabij Elburg. We koken deze avond gezamenlijk boerenkool met worst. Je hoeft hier in principe niets voor mee te nemen, tenzij je speciale dieetwensen hebt. Drank (Glühwein) en versnaperingen ter versterking (van de feestvreugde) zijn uiteraard van harte welkom.
Op zaterdag en zondag zwerven we kriskras door de uitgestrekte heidevelden en bossen van de Veluwe; zaterdag ca. 75 km. en zondag ca. 55 km. We overnachten dan op een camping in Stroe. Hier zoeken we voor het avondeten een gezellig restaurantje, maar dit is natuurlijk niet verplicht. Het eindpunt, zondag is station Arnhem.
Voor ontbijt, lunch en overig eten en drinken onderweg zorg je zelf. De formule is in principe ‘low-budget’. De algemene kosten slaan we hoofdelijk om, al naar gelang het instapmoment. De kosten voor het restaurant zijn individueel.

Bij zeer slechte weersomstandigheden passen we de programmering – in gezamenlijk overleg – eventueel aan, vanaf het vertrek zaterdagochtend van station ’t Harde. Houd voor mededelingen ook de website in de gaten. Check vooraf nog even goed je uitrusting; is deze voldoende winterproof? De beide campings hebben een ‘slecht weer’ accommodatie.

Vrijdag 23 januari:
Vertrek station Zwolle: om 13.00 uur.
Camping: P90, Stobbenweg 20, Dronten, tel. 0321-316190, www.P90.nl .
Zaterdag 24 januari:
Vertrek camping P90: om 9.30 uur.
Vertrek station ’t Harde: om 10.30 uur.
Camping: Jacobushoeve, Tolnegenweg 53, Stroe, tel. 0342-441319, www.jacobus-hoeve.nl .
Zondag 25 januari:
Vertrek camping Jacobushoeve richting Arnhem: om ca.10.00 uur.

Voor informatie en aanmelding: Anita Mathijssen: mathi192@planet.nl .
Aanmelding bij voorkeur vóór 18 januari per e-mail. Geef hierbij je naam op, met hoeveel personen je komt, wanneer/waar je komt en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent.
Wij zijn op 23, 24 en 25 januari bereikbaar op 06-51119486.

Tot ziens,
Anita Mathijsen en Koert Schouten.