Fiets- en Wandelbeurs trekt 14.500 bezoekers

14.500 mensen hebben afgelopen weekend de tweede editie van de Fiets- en Wandelbeurs in de Nekkerhal in Mechelen bezocht. Het succes bewijst de groeiende interesse van Vlamingen in actieve vakanties.

“Gezellig druk en oprechte interesse van het publiek”, was de meest gehoorde reactie bij de meer dan 200 toeristische diensten, reisorganisaties, outdoor-specialisten en fietsfabrikanten die twee dagen lang de bezoekers ‘op weg’ gezet hebben naar talloze fiets- en wandeluitstappen en -reizen, in eigen land en ver daarbuiten. Ook de informanten, de lezingen en de workshops konden op veel belangstelling rekenen en op het fietsparcours werd twee dagen lang eindeloos rondjes gereden om de nieuwste trekkersfietsen, e-bikes, tandems en tricycles uit te testen.

"We zijn heel tevreden", aldus Theo Jorna, organisator van de beurs. "Net als vorige week op de Fiets- en Wandelbeurs in Amsterdam zien we dat een grote groep mensen op zoek is naar interessante wandelroutes en fietsbestemmingen en dat fietsen en wandelen steeds belangrijker worden binnen de toeristische sector.”

Bekijk hier een foto-album van de afgelopen beurs.