Forumgebruikers rechtstreeks contacteren

Vanaf nu kunnen forumbezoekers andere forumgebruikers – gebruikers die een bericht achterlieten op het forum – rechtstreeks mailen indien deze gebruikers hiervoor toestemming hebben gegeven. Het is hierbij niet de bedoeling om forumberichten te weren, het forum blijft de aangewezen manier om fietservaring met anderen te delen. Wél wordt zo de mogelijkheid geschept om op een snelle en efficiënte manier op zoekertjes te reageren, of om eerder persoonlijke boodschappen aan andere gebruikers door te spelen. Er worden geen e-mailadressen vrijgegeven.

Als gebruiker (berichtenschrijver) kan je er op de volgende manieren voor zorgen dat andere bezoekers jou rechtstreeks kunnen mailen:
- Bij het aanmaken van een nieuwe account: ‘contact toestaan’ aanvinken + ‘nieuwe account aanmaken’;
- Door een bestaande account te bewerken: account (-> inloggen) -> bewerken
-> ‘contact toestaan’ aanvinken + ‘opslaan’;
- Bij het aanmaken van een nieuw forumonderwerp: ‘sta toe dat er privé contact met me kan worden opgenomen via de website’ aanvinken + ‘opslaan’;
- Bij het schrijven van een reactie op een bestaand bericht: ‘sta toe dat er privé contact met me kan worden opgenomen via de website’ aanvinken + ‘opslaan’.

Hierna verschijnt een groen envelopje achter je naam, bij elk van de door jou geschreven forumberichten. Gebruikers kunnen op elk ogenblik rechtstreekse contactname opnieuw verhinderen, door hun account te bewerken: account (-> inloggen) -> bewerken -> ‘contact toestaan’ uitvinken + ‘opslaan’.

Als bezoeker, die rechtstreeks contact wil opnemen met een berichtenschrijver, dien je eerst in te loggen op het forum. Daarna kan je klikken op het groene envelopje naast de naam van de berichtenschrijver in kwestie (tenminste als deze toestemming voor rechtstreekse contactname heeft gegeven), je bericht schrijven en versturen. Hierbij wordt een email naar de betreffende berichtenschrijver gestuurd, die ook jouw e-mailadres bevat, zodat de berichtenschrijver nadien op zijn beurt gemakkelijk met jou contact kan opnemen.