why we cycle - a short movie

moest je nog twijfelen waarom je een fietsreis maakt ..... bekijk dan dit

Roos en Lotte fietsen naar Rome

Wij zijn Roos (23) en Lotte (24). We fietsen op dit moment naar Rome. We houden er een blog over bij

Herfstweekend

Voor haar traditionele Herfstweekend trekt De Vakantiefietser dit jaar naar de jeugdherberg van Westerlo (www.jeugdherbergen.be/nl/westerlo). Deze jeugdherberg in het groen noemt niet toevallig ‘Hostel Boschwachtershuis’. Westerlo is de ‘Parel van de Antwerpse Kempen’, een titel die de toerismesector geen windeieren legt. Het dorp is omgeven door een gordel natuurgebieden en bekende abdijen zoals Tongerlo en Averbode.

Programma:

Schrijf je in »

Fietscafé 2

Na de eerste editie, nu het 2-de Fietscafé !
Het idee is simpel: ten huize van een fietshandelaar, ongedwongen sfeer, kleine groep, hapje en een drankje, gratis, veel tijd tot napraten, gewoon niet te missen!

Marokko : ontdekkingstocht van de Atlas tot de Sahara.
Kristof de Groof en Inge Caplier

De afgelopen drie jaar verloren Inge en Kristof hun hart aan het betoverende Marokko en haar eindeloze woestijnen, groene oases en weidse berglandschappen.

Schrijf je in »

fietsherstelcursus

OPGELET: deze cursus behandelt in het bijzonder de Rohloff-naaf en Magura hydraulische remmen!

Schrijf je in »

Myanmar

Suzan Oudejans en Juul Slot waren in januari in Myanmar op de fiets - voor de tweede maal en het was weer geweldig. 

 

fietsherstelcursussen 18-19

Ga je ook graag zorgeloos op fietsvakantie? Dan is een goeie voorbereiding alvast de eerste stap in de goeie richting. Dat er soms toch problemen opduiken tijdens de tocht is haast onvermijdelijk, al is ook hier de slogan 'beter voorkomen dan genezen' meer dan ooit op zijn plaats. Om fietsperikelen tijdens de fietsreis tot een minimum te herleiden, organiseert 'De Vakantiefietser' i.s.m. het volwassenenonderwijs 'Het Kisp' te Gent ook in 2018-2019 fietsherstelcursussen.  Via de agenda kan je inschrijven voor een van volgende data:
zaterdag 27 oktober 2018 - VTI Deinze

promofilmpje van onze Franse collega's

De CCI (Cyclo Camping International), zeg maar 'De Vakantiefietser in Frankrijk' waarmee we ook contacten onderhouden, heeft een leuk promofilmpje gemaakt om het fietsreizen te stimuleren. Je kan het hier bekijken.

De lus doorbroken - reisverhaal

Johan Van Hecke schreef een uitgebreid verslag van zijn fietsreis naar de kust van Bretagne. Je kan het hier lezen.

Pagina's