hadrian''s wall

Kris Verreth

Beste vakantiefietsers,

Ik zou volgend jaar graag de route naast Hadrian''s wall gaan fietsen. En via een andere weg terug, zodanig dat we (samen met enkele vrienden) een mooie lus hebben waar we een dag of vijf a zes over zouden doen.

Heeft iemand dit al gedaan?
Is het de moeite?
Wat is de beste manier om er goedkoop te geraken?
Is er genoeg camping gelegendheid of kan er eventueel wild gecampeerd worden?
En nog meer vragen dus laat maar op mij afkomen die info.

Alvast bedankt
Kris Verreth

enibas

Ik wil dit jaar ook hadrian's wall fietsen, ik heb hem al gewandeld en er zijn inderdaad genoeg slaapmogelijkheden, lekkere tearooms voor onderweg en geweldig pubeten s'avonds, twee andere routes die op hadrian's wall nr 72 aansluiten zijn sea to sea zoals hierboven vermeld maar ook de minder gekende reivers (smokelaarsroute) er wordt aangeraden om de C2C (sea to sea) van west naar oost te rijden omdat dit qua gradient en overheersende windrichting het best te doen is, C2C gaat over de Pennies , en dan kan je hadrian's in de andere richting doen want die is veel platter en er moet minder geklommen worden. Ik dacht er eveneens aan om met de ferry vanaf ijmijden te gaan, (7 euro per dag voor de auto te parkeren, kan ook gratis ergens langs de baan) Dit jaar op de fietsbeurs in de nekkerhallen stonden ze ook nog een andere mooie sea to sea te promoten, way of the roses maar dat zal dan voor volgend jaar zijn :)

nuttige link : http://c2caccommodation.co.uk/
en reisverslag met hoogteindicatie: http://www.velotoeren.be/index.php/groot-brittannie/hadrians-cycleway--c...

toon vanobbergen

Dag Kris,
ook wij plannen een fietsvakantie in het noorden van engeland eind juli. Met de ferry uit IJmuiden naar Newcastle lijkt mij de beste optie om er te geraken. Het is een nachtelijke oversteek, dus je kan uitgeslapen 's ochtends meteen beginnen fietsen. http://www.dfdsseaways.nl/

verder zijn ook wij nog onze route aan het verfijnen. maar volgens mij zijn er mogelijkheden zat om een lus op maat te bedenken. Als je nog tips hebt, laat ze dan hier achter!!

toon

Willy

Wij hebben in september 2011 de Hadrian''s wall route gefietst en teruggekomen via de sea to sea. Dat maakt een mooie lus. Wij zijn met de wagen gegaan dat geeft nog een rustige dagrit dwars door Engeland. Ferry genomen van Duinkerke naar Dover. Fietstocht vertrokken in Holmrook, net boven Ravenglass. De fietstocht is zeer goed aangegeven en zeker de moeite waard maar de c2c is toch zwaarder dan verwacht. Wij hadden ons tentje op de fiets mee, er zijn campings zat langs het parcour en we hebben ook enkele keren in Jhb geslapen. Het enige dat tegenzat was het weer, maar ja je zit in Engeland natuurlijk. Veel plezier.

gert

Beste Kris,

ik kan je het boek Cycling Britain aanraden.

Hierin staat meer info in over de route ''Northern Explorer'' (deels langs Hadrian''s Wall). Heb ze natuurlijk zelf niet gedaan, maar leek me zeker de moeite.

Met ryanair naar edinburgh + treinrit leek me een optie om er te geraken, voor ongeveer 150 a 200 euro enkel. Vindt ik persoonlijk te duur. Misschien is met enkele mensen met een wagen goedkoper ?

http://books.google.be/books?id=_JUURAAACAAJ&dq=cycling+in+britain&hl=nl...