Gerona-Malaga (route onbegrensd fietsen)

Soutaer Jacky

Heeft iemand ervaring met de route Gerona-Malaga, onbegrensd fietsen.
Periode : mei-juni

pauldauwe

Ik zou deze route willen fietsen in april 2012. Zou 'semana santa' problemen geven met overnachtingen. Iemand ervaring?
Wat met de temperatuur 's nachts? Nog (te) koud?
Iemand ervaring met vanuit luchthaven Reus aansluiting te vinden op de route? Kan met met fiets op bus of trein vanuit granada naar luchthaven van Malaga?

VANDERBEKE

Beste Tim
Dankjewel voor de tips.
Ik fiets eind aug tot eind sept 2011van Lyon naar
Malaga. MVG Patrick

Rud

Hebben vorig jaar in juni deze route gefietst.In malaga kun je noppenplastiek kopen adres is ergens vermeld op de site van carto studio. Hebben ook de fietsen laten sealen op de luchthaven. Was geloof ik 15€ per fiets. Fiets moet door een scanner wat wel een probleem opleverde fiets kwam vast te zitten in de scanner met het vlinderstuur.Men is uiteindelijk de fiets persoonlijk komen ophalen.

jan berden

Mijn vrouw en ik zijn van plan om deze route te fietsen van half september - half october 2009. Vliegen heen naar Girona en terug vanaf Malaga met Transavia. Heeft iemand ervaring met fiets inpakken in Malaga. Mogelijkheid tot saelen op vliegveld? Noppenplastic ergens verkrijgbaar? Zo ja, waar dan? Alle suggesties, ook tips over fietsen onderweg zijn welkom. Graag rechtstreeks naar mijn mailadres.Alvast bedankt voor je bericht. Jan en Sibille

Frans4

Wij (mijn vrouw en ik hebben geboekt voor een vlucht naar gerona op 27 mei en terug Malaga op 19 juni. In het boek en op google maps vallen de weinige campings onderweg op. Tips zijn welkom

Mvrgr
Frans

Rob

Hebben jullie al reacties (nu bijna een jaar later) gehad. Maar wellicht spreek je uit eigen ervaring inmiddels. Aangezien ik in mei vanuit NL naar Andalusie wil fietsen, houd ik mij aanbevolen voor jullie adviezen. Kun je mij prive mailen omdat ik het onderwerp anders misschiemn moeilijk terug kan vinden.
Mvg Rob

Mick Aerts

Ik zou deze route met mijn vriend willen doen de eerste 3 weken van juni dit jaar. Het zal de eerste maal zijn dat we de fiets meenemen op het vliegtuig. Kan je hierover goeie, bruikbare tips geven omdat wij nogal wat gelezen hebben over beschadigingen aan de fiets e.d.
En hoe krijg je concrete bevestiging dat je fiets meekan als je een vliegticket besteld? Kan dat alles via internet?
Alvast bedankt,
Mick

Ronald

Wij zijn net 6 weken terug. We hebben gefietst van eind augustus tot eind september. Gevlogen naar Girona en terug vanaf Malaga. De route is schitterend maar een stuk zwaarder dan het gedeelt van Amsterdam naar Barcelona. Vooral de warmte kan voor veel last zorgen, ook nog in september. In het voorjaar, m.n. begin mei kan je nog sneeuw verwachten op de hogere gedeeltes bij de Sierra Nevada. (zie ook ervaringen op de site van de wereldfietser) Mocht je deze route gaan fietsen laat je dan niet afschrikken door de tekst in het gidsje bij variant A en B. Variant A is vele malen mooier en met een fiets plus bagage goed te doen. Er zijn niet overal campings maar bijna overal zijn ook hostals of hotels. Op het gedeelte bij Barrax waren alle hotels gesloten en moesten wij wild camperen. Als je meer informatie wilt hebben over accomodatie of andere zaken dan kan je kijken op de site van de www.cartostudio.nl/fiets daar staat bij de aanvulligen ons overzicht en ervaringen

Veel plezier volgend jaar, Ronald

Wouter4

Wij hebben deze route eveneens van Girona tot Granada gefietst... ik kan me alleen maar bij Tim aansluiten: schitterende route door het ruige en bergachtige binnenland van Spanje. In juli was het wel heel warm, eigenlijk een beetje te warm (vriendin heeft toen een zonneslag opgelopen, zodat we onze oorspronkelijke plannen om door te fietsen tot Malaga hebben opgegeven en in een rustiger tempo naar Granada zijn gefietst).

Wildkamperen was geen probleem: verlaten streek leent zich daar uitstekend toe (in Andalusië iets meer bebouwd land, maar kamperen in een olijfgaard is ook cool!). Ook regelmatig zeer goede en mooi gelegen campings (bv. Albaraccin).

Routeboekje van Benjaminse viel zonder problemen te volgen - slechts 1 serieuze misser in de aangegeven route rond Cuenca, maar die is ondertussen in de definitieve uitgave weggewerkt.

Echt een aanrader deze route!! Mail gerust voor meer info!

Wouter

tim somers

Ik heb deze route al gedaan vanaf barcelona tot granada , zeer mooie route door het binnenland van spanje met een landschap dat iedere 50 km verandert. Het is een route via verschillende sierra's en die langs meerdere mooie stadjes en half verlaten dorpjes passeert. Ik heb deze route in september gedaan. Toen was het 's nachts al vrij koud in de tent. Als je een beetje zoekt en rondvraagt ter plaatse vind je meestal wel zeer goedkope hostals (9 euro per nacht) Goed boekje maar alleen de dure slaapplaatsen worden vermeld. Ter plaatse rondvragen is de boodschap. Voor meer informatie mail maar.
tim
somers_tim@yahoo.com