Noordzeeroute

Davy1

Kan er mij iemand meer informatie bezorgen over de Noordzeeroute? Deze is zo'n 6000km lang! Heb er al enkele delen van gefietst! Zoals de LF1 Nederland - ook een groot deel in Denemarken heb ik reeds gefietst! De planning zou zijn, om deze trip in een geheel te herdoen! De volledige 6000km! Maar hier zal vooraf wat opzoekingswerk voor nodig zijn! Kan iemand helpen, ivm kaarten, uurroosters van boten, bezienswaardigheden, dingen die je MOET gezien of GEDAAN hebben tijdens deze trip! In Zweden zou ik ook graag een deel met de KAYAK doen, alle info is welkom...

groeten Davy
(www.wereldfietser.be)

Davy1

Karin,

In Denemarken had ik de volgende boeken mee
North - South - West Jutland
Als je in Denemarken komt en je volgt het bordje met de nummer 1 op, kan er volgens mij niks misgaan. Deze kan je volgen tot in het Noorden (Skagen)

isbn: 87-7897-000-8
je kan deze zeker bestellen op
http://www.allmaps.de/WG_601.php
in deze boeken staan de campings vermeld, hostels,...

Davy

www.wereldfietser.be

lippens dino

ik ga de Noordzeeroute berijden van Vlissingen tot in Duitseland daar neem ik in kiel de boot...naar Zweden....

espiritovagabundo

Hej Davy, (&Roger),

als ik het goed begrijp zijn kaarten langs (het Nederlandse/Deense) deel van de route dus helemaal niet nodig? En zijn campings ook dik genoeg bezaaid om gewoon ter plekke rond te vragen?

groetjes!
Karin

Davy1

Karin,

Vanuit België te vertrekken kan je de LF1 volgen langs de Nederlandse kust! Hier is zeker geen boekje voor nodig, alles staat goed aangeduid. Je kan ook de knooppunten volgen indien je daar meer interesse in hebt. www.fietsnet.be In Denemarken zelf kan je ook alles volgen, deze route is ook aangeduid met pijltjes! Ik heb toch echter enkele boekjes gekocht toen! Volgend jaar zou ik zelf vertrekken van België uit richting Nederland. Om hier dan richting Berlijn te rijden! Dit kan je met de Europa R1 van Bikeline. Uiterst gemakkelijke boekjes! Om dan vanuit Berlijn naar Kopenhagen te rijden!

www.wereldfietser.be

Davy

espiritovagabundo

hoi,

ik was van plan de Noordzeeroute langs de nederlandse kust te volgen, maar dan idd ook af te wijken richtng Kopenhagen. De overzet van daaruit naar Zweden zou me dus ook interesseren. Weet je al meer?
Verder, is de LF1 gewoon gemarkeerd, of heb je toch kaarten nodig? (hoe meer kaarten, hoe meer gewicht!). En vond je voldoende campings onderweg? (heb je daar dan wél een gids voor nodig?) Welke 'lectuur' zou je daarbij aanraden?
groetjes,
Karin
Karin

Davy1

Roger,

Bedankt voor de reactie! Ik zou eerder een variant op de NSCR doen! Want in 2008 heb ik volledig de LF1 gedaan aan de kust van Nederland! In 2010, ben ik net zoals jullie vertrokken vanuit Tonder richting Skagen! Graag was ik van hieruit richting Berlijn getrokken! Om dan het andere deel van Denemarken aan te doen! Richting Kopenhagen. Ik weet niet of hier ergens een 'fantastische' fietsroute ligt. Heb je soms enige info omtrent die route? en eventueel info, voor de overzetten daar richting Zweden? Mag je in Denemarken delen doen door tunnels met de fiets? Of moeten wij als fietser steeds de overzet nemen? groeten Davy

roger

Davy,
Mijn vrouw en ik hebben met de tandem in 2007 de NSCR gefietst. Zijn aan de Duits-Deense grens vertrokken (Tonder) en de veerboot Hirtshals-Kristiansand genomen. Vanuit Bergen naar de Faroer-eilanden en dan naar de Shetlands (böds!)...Heb nog alle fietskaarten, -gidsen.
Als ik kan helpen, laat maar weten.
Roger