fietsen in Ierland

Nonkel Filip

Hallo,
wij zijn met enkele vrienden van plan om in Ierland rond te trekken met de fiets. Zijn er aanraders om zeker te doen. De duur is max 14 dagen. Kan er vanuit Oostende richting Dublin, Cork gevlogen worden. Zijn er alternatieven om in Ierland te geraken met de fiets?

Nonkel Filip

Net terug van Ierland, prachtig weer gehad. Dingle , ring of Kerry de Beara way allemaal de moeite waard maar zwaar.

Freek Van Vooren

Beste "Nonkel Filip" :-)

Hopelijk is je reis mee gevallen?
Heb je ergens een blog bij gehouden van je voorbereidingen/tocht?
Iets waar ik me kan op baseren voor mijn voorbereiding want ben helemaal te vinden om die tocht volgend jaar ook te doen.

Alvast bedankt voor je antwoord.
Freek Van Vooren

Nonkel Filip

We zijn druk bezig met onze reis naar ierland voor te bereiden. We hebben al enkele fietskaarten gevonden maar een GPS versie van een toptgrafische kaart van Ierland vinden we niet. Is er ergens iemand die ons kan helpen.

Nonkel Filip

hallo mtths,
we zijn er nog niet maar we vertrekken eind augustus met air Lingus vanuit Zaventem naar Cork. Let wel op neem een lijnvlucht want op de low budget site van Air Lingus kan je uw plaats voor uwfiets niet reserveren. Via een reisbureau zijn we te weten gekomen dat dit wel kan via een lijnvlucht (zelfde vlucht als op site van Air Lingus) maar iets duurder. We zijn wel zeker dat de fietsen mee kunnen. Voor zo'n 300 euro ben je heen en terug.

mtths

Hallo Nonkel filip,

Ik zit er ook over te denken om in Ierland te fietsen. Hoe ben je daar uiteindelijk geraakt? Ik heb geen auto, en vraag me af wat de beste manier is om naar Ierland te reizen vanuit Antwerpen. Met de trein naar zuid-Wales via Londen, en dan de ferry? Of beter via Frankrijk?

gertvergo

Hoi, ik heb in ierland van Belfast naar Cork gefietst en zou je zeker aanraden om Noord-Ierland niet te vergeten! Om de drukkere wegen te vermijden, is een gps zeker een aanrader. Fietsboekje dat ik gebruikt heb,was: fietsen in ierland van luc oteman. Verdere info: gert.vergauwen@telenet.be

Davy1

Er bestaat een fietsboekje (rond Ierland). Dit is een kleine 1300km. Best te doen op 14 dagen tijd. Je kan alles terugvinden op http://www.cyclingeurope.nl/ierland

groeten Davy
www.wereldfietser.be

Van Ranst Guy

In mei 2010 ben ik met auto + fiets naar Holyhead (Wales) gereden. Daar heb ik de auto op een camping achtergelaten en de overtocht naar Dublin met fiets gedaan. Mooi land.

margaretha

Je kan de overtocht doen met het vrachtschip van Celtic Link vanuit de haven van Cherbourg(Fr) naar Rosslare.