Eerste fietsvakantie: Eifel?

Diederik

Hallo,

Ik droom ervan deze zomer voor het eerst met mijn fiets op vakantie te gaan. Ik denk momenteel aan Duitsland als bestemming, aangezien ik maar een kleine week heb, en er ook gemakkelijk wil geraken per trein+fiets.
Mijn fiets is een Trek7200 hybride: prima geschikt voor het betere werk op asfalt en light off-road.
Hebben er hier mensen ervaring met fietsen in de Duitse Eifel? Vooral dan de Vulkaaneifel, eventueel ook de Moezel over richting de Hunsrück.
En hoe lang op voorhand die je je verblijf te reserveren? Fiets niet meer kampeermateriaal, maar wil overnachten bij particulieren of in kleine hotelletjes.

Ik hoor graag jullie ervaringen!

groetjes

Diederik

pittomvilso

Hallo,
Eifel en Moezel zijn prima voor een korte eerste fietstocht. Toch de Eifel niet onderschatten: de hellingen zijn steiler dan je zou verwachten. Persoonlijk lijkt de Eifel me zwaarder dan bvb. de Ardennen.
Heb zelf in 2003 een 10-daagse tocht gemaakt met vertrek vanuit Luik via Luxemburg door de Eifel en langs Moezel en een stukje Rijn. Kan je het reisverslag (en een weinig praktische info) via mail doorsturen.

Alex1

Mooi ginder! Je hebt regelmatig 'zimmers' onderweg maar of die vrij zijn ligt aan de periode natuurlijk dat je gaat, als je niet reserveert. Je hebt ginder ook jeugdherbergen: Gerolstein, Prum, Trier, .... aan Moezel is Trier en Koblenz wel aanrader (Cochem en Bernkastel ertussen ook) Kylltallroute is ook ideaal om van Eifel naar Moezel te fietsen met slechts één surieuzere heuvel even maar héél mooi en je eindigt in Trier=oudste stad van Duitsland met veel sporen van de Romeinen nog (Porta Nigra in winkelstraat, amfitheater,...)
Het amuzement en succes met het weer.

Freddy

Tip :
de Ahr-vallei is zeer mooi : een route van 80 km vanuit het middelpunt van de Eifel (Blankenheim - bron van de Ahr) naar de monding in de Rijn te Zinzig (onder Keulen). Afwisselend natuur, wijngaarden en toeristische maar mooie dorpskernen.

http://cms.radwanderland.de/cgi-bin/cms?_SID=fake&_bereich=artikel&_akti...

EenPJ

Dag Diederik,

Vorig jaar zijn wij met de trein (+ fiets) naar Arlon gereden en hebben we een trip gemaakt door Luxemburg naar de Moezel, dan de Moezel afgefiets tot in Koblenz, een stukje Rijn en dan de eifel in om te eindigen in Eupen waar we dan de trein terug genomen hebben. Een prachtige reis in een prachtige streek! Er is ook een zeer goede bewegwijzering aanwezig in Luxemburg en Duitsland. Wij hebben zelf de tent meegenomen maar ik denk dat het ook mogelijk is om zonder reservatie te overnachten, kwestie van frexiebel te blijven.

Veel plezier op jullie tocht!
E&PJ

koen12

Dag Diederik,

wij hebben twee jaar geleden in het Saarland een mooie route gefietst (zie www.toerisme-saarland.nl/nl/saarland-fietsroute) Een leuke afwisselende tocht, ideaal voor een weekje (+/- 360km).
succes met je (zoek)tocht
koen&veronique

jj

hoi, ben net terug van een weekje eifel.
kan alleen maar zeggen dat het zeeer schoon is.
Het is nu de tweede keer dat ik ginder ben gaan fietsen, heb nog nooit op voorhand gereserveerd voor overnachtingen. Het was wel beide keren in mei. Routes zijn mooi en zeer goed aangegeven.
Bij het eerste vvv effe stoppen, er ligt daar ginds een gratis boekje met alle routes , overnachtingen etc...
veel plezier