Van kust tot kust door de Franse Pyreneeën

VDB85

Hallo,

voor de zomer van 2013 had ik graag Zuid-frankrijk doorkruist per fiets.
Startende bij de Atlantische oceaan en eindigen bij de Middelandse zee (of omgekeerd).
Dit is de enige site (http://nl.franceguide.com/per-thema/fietsen-in-frankrijk/per-thema/actie...) waar ik enig verhaal vindt, maar het is niet de bedoeling van deze trip per koersfiets aan te vatten.
Dus, zijn er onder jullie die reeds deze trip hebben uitgevoerd en/of me bijkomende info m.b.t. fietsroute, slaapplaats, bezienswaardigheden, ervaringen,... kunnen verstrekken.

Alvast bedankt.

Lancelotte

Hoi,
Ik heb in 2000 ooit de Spaanse kant gedaan, uit een ronde/route die ook de Franse kant beschrijft: Le Tour de Pyrenees a Velo van Georges Veron. Het boekje stamt 1988, oud dus. Maar de route was goed te berijden met bepakking. zorgvuldig opgebouwd, over het algemeen kleine rustige weggetjes, geen rare steile beklimmingen, overzicht qua hoogteverschillen per etappe. Zwaar maar goed te doen. Een vlugge google-check leverde geen update iod van het boekje. Jammer, ik bewaar goede herinneringen aan die tocht!

Succes en veel plezier!

pittomvilso
pittomvilso

Ik heb, weliswaar in het jaar 200, een route gefietst die in grote lijnen overeen lijkt te komen met uw plan: vanuit Narbonne naar de Atlantische kust en terug. Narbonne -Lourdes - doorsteek Pyreneeën (col d'Aubisque) naar Jaca - door Spaans Baskenland naar St.jean-de-Luz - terug naar Lourdes langs de Franse kant - doorsteek Pyreneeën (port de Bonaigua) - Olot - doorsteek Pyreneeën (col d'Ares) - Narbonne. Ik kan je de bewaarde informatie (en eventueel een verhalend reisverslag) via email doorsturen.

gmuyldermans

Wij hebben de katharen route gefietst.vertrokken van Toulouse langs de Canal du Midi totNarbonne.Dan van Narbonne naar Biaritz volgens de Katharen route.
We staan op de fietsers als informant.

Driesvr

Hallo,

Misschien kan de volgende site u wat inspiratie bezorgen: http://europafietsers.nl/klik/routes-all.htm. Kijk zeker eens naar de Katharen-Basken route. Zelf nog niet gedaan, maar komt wel overeen met wat u zoekt.

Veel plezier!