Fietsvakantiewiki volledig gereorganiseerd en uitgebreid

Leonp

Twee maanden geleden is mij door het bestuur gevraagd of ik de Fietsvakantiewiki een nieuwe boost zou kunnen geven. Het bleek dat de wiki weliswaar prima was opgezet, maar dat door de vele aanvullingen over meerdere jaren de structuur wat verloren was gegaan. Ook waren er flink wat ontbrekende delen.
Sindsdien is in samenwerking met de Belgische sitebeheerder de wiki flink aangepakt. Hoewel het (voor kenners: css) design niet sterk veranderd is, is de onderliggende navigatiestructuur volledig vernieuwd en zijn er talloze toevoegingen gedaan en teksten geredigeerd, alles zonder de aanwezige informatie geweld aan te doen.
Neem een kijkje: http://wiki.vakantiefietser.be

Wat nu nog moet gebeuren is het op peil brengen van de landeninformatie. Heb je de afgelopen paar jaar in bepaalde landen gefietst? Doe dan mee! Je bijdragen worden zeer op prijs gesteld. Wil je meedoen dan kun je meer info vinden op de pagina Doe mee van de wiki. Je kunt na het maken van een account direct beginnen. Nb: het is een ander account als het account op het forum, je kunt wellicht dezelfde naam gebruiken. Als je vooraf of onderweg vragen hebt of het blijkt dat de ruwe tekst van de landeninfo die je wilt bewerken nog veel html-code bevat** neem dan contact op via wiki{apenstraatje}wereldfietser.nl

Nieuwe pagina's:
Een pagina over gezondheid en veiligheid bij de voorbereiding van je reis
Training, is het nodig?
Informatie over Fietsen met kinderen (met dank aan Wim)
Een volledige lijst met merken van fietsen die vakantiefietsen leveren in B en NL, met aantallen dealers en informatie over het assortiment
Een pagina over Tandems (met dank aan De Tandemclub)
Een pagina over ligfietsen (met dank aan eindgebruiker)
Meerdere pagina's over uitrustingsstukken
Een pagina over veiligheid onderweg
Tent opzetten voor dummies
Een pagina met uitleg over eten en drinken (naar een idee van een paar forumbijdragers)
Uitleg over koken op één pit
En talloze toevoegingen op andere pagina's.
Heb je ideeën: doe dan mee.

Informatie waar nog met name behoefte aan is:
* Hoe plan ik een wereldreis en hou je in de route over meerdere maanden rekening met hitte, regentijd, visaprobelemen etc? Toe te voegen op: http://wiki.vakantiefietser.be/index.php?title=Plannen

Enige toelichtingen:
* De Fietsvakantiewiki is in eerste instantie opgezet door onze Vlaamse vrienden van De Vakantiefietser. De wiki is via beide websites beschikbaar en de informatie erin is volledig identiek omdat het één systeem is, het uiterlijk is wel anders maar de functionaliteiten zijn dezelfde. Informatie die via één van de websites wordt toegevoegd komt automatisch ook op de andere site terecht.
* De wiki wordt goed gelezen. De hoofdpagina wordt meer dan 10.000 keer per maand aangeklikt. Veel informatieve pagina's en landen waarover veel informatie gevraagd wordt (waaronder ook IJsland en China!) meer dan 1000x per maand. Alles bij elkaar loopt het aantal kliks dit kalenderjaar waarschijnlijk op tot meer dan een miljoen.

Veel leesplezier!

Leon
Inhoudelijk beheerder Fietsvakantiewiki (B/NL)
Voor overige contactinformatie zie de pagina Contact. A.u.b. niet via pb. Reacties mogen natuurlijk wel ook onder dit bericht.

** Htmlcodes als <br></br></span><color="ffffff"></div> etc. etc. moeten nog uit veel landeninfopagina's gehaald worden omdat ze het toevoegen van informatie belemmeren.