Fietsvakantie Nederland

Sarah_

Hoi iedereen,
Het plan is om deze zomer in juli 8 dagen te gaan fietsen in Nederland met mijn vriend. Tussendoor zoveel mogelijk kamperen.
We zouden graag Amsterdam doen en van daaruit terug richting België fietsen via Gouda, Rotterdam en dan zo naar Zeeland op. Nu zitten we met het probleem dat we vastzitten in Rotterdam en van daaruit niet goed weten hoe we in zeeland moeten geraken zonder al te veel tijd kwijt te zijn. Een dag fietsen is goed, maar om nu 100 km te gaan doen, lijkt me er wat over.
Een alternatief is de Noordzeeroute, maar we zouden ook graag wat meer zien dan alleen zee en strand.
Heeft hier iemand een idee voor een fietsroute die een gouden middenweg kan zijn tussen strand en cultuur? Of iemand die weet hoe we verder moeten vanuit Rotterdam naar Zeeland?
Dank je wel!

Petah

Mijn vrouw en ik hebben vorige zomer een rondje van 320 km door zeeland gefietst. Vanuit Middelburg omhoog via de LF1, vanuit Renesse dwars richting Willemstad, naar beneden richting Bergen-op-Zoom en dan weer naar Middelburg.
Wij vonden het stuk langs de Noordzee het mooiste, met als uitschieter het stuk door de duinen tussen Neeltje Jans en Renesse. Het binnenland is vooral polders en vonden wij minder interessant.
Een andere optie is om vanuit Rotterdam de LF2 te nemen, al kom je dan ter hoogte van Roosendaal uit.
Veel plezier alvast!

witstein

Dat is inderdaad een goede site die ik ook wel vaker gebruik. Deze gebruik ik voor Nederlandse routes soms ook wel eens, als ik er bij fietsnet.be niet uitkom: http://www.nederlandfietsland.nl/knooppuntroutes/overzicht-knooppuntroutes
Ik heb daar zelf nog niet gefietst, maar volgens moet het wel een mooi gebied zijn daar.

carine

Hallo Sarah,
Op www.fietsnet.be heb je een routeplanner via knooppunten. Zo kan je zelf je beginpunt bepalen in Rotterdam en het punt in Zeeland waar je naar toe wil. De routeplanner berekent dan zelf een route. Je kan ook zelf aangeven hoe je wil rijden. Je krijgt de knooppunten en de afstanden meteen mee. Heel handig. Ik heb er al vaak gebruik van gemaakt, aangezien ik op de grens van Nederland en Belgie woon.

Groetjes en veel fietsplezier
Carine