Denemarken en Zuid Zweden

yo g

Ik wil in juli fietsen in Denemarken en eventueel in Zuid Zweden. Helaas, helaas, bestaan daar geen handige boekjes voor, genre 'Langs oude wegen' of 'fietsen naar Praag' .. Ik rij met de auto naar ginder, kan drie à 4 weken wegblijven, 1500 à 2000 km maximum. Voorkeur voor kamperen. Iemand tips ? Een route ? Handige boekjes ? Het 'vaste' land of eerder de eilanden ? Hoe zit het met de wind ? Rekening mee houden met het plannen van een route ? De kust van Zuid Zweden, de moeite ?

bart1

Denemarken is een droom fietsland mét heuvelachtig parcours, dikwijls te delen met de Deense vriendelijke automobilist. Heb zowel het "vaste "land als Funen al befietst. Er lopen veel fietsroutes in Denemarken, die vind je terug via de toeristisch diensten, en kamperen is dikwijls in luxe, (open) keuken, proper sanitair ter beschikking.

Davy

Er bestaat blijkbaar ondertussen een boek over het "overnaten i det fri". Lees maar eens volgende site voor wat meer recentelijke gebruikservaringen: http://www.greatgasbeetle.com/overnatning-i-det-fri/
boek te koop op:
http://shop.dcf.dk/Default.aspx?cid=165&ino=3599

Davy

Wij hebben ondertussen al een 10-tal jaar terug een groot deel van de jutland fietsroute gefietst. Vertrokken in Duitsland en zo naar skagen tot in gothenburg in zweden. (zijn uiteindelijk met een vrachtboot van dfds thor lines terug naar huis gekeerd).
ook de jutland fietsroute gevolgd. Wij vonden die route best wel ok. "last" van wind heb je altijd wel eens, maar globaal gezien viel die wel mee.
Wat je in denemarken zeker moet proberen (vind ik toch) is "overnaten i det fri". Deze zijn hele basic kampeerplaatsen (voor zeer weinig geld) waar je typisch wat water heb, e.v. een toilet en plaats voor een kampvuur. We hebben die mogelijkheid eigenlijk te laat ontdekt en slechts 2x gedaan. maar zeer goed meegevallen. E.v. eens opzoeken op het net. Je vindt er wel wat info over (en als je deens spreekt dan zul je ook alles begrijpen ;-) ) .

groetjes,
Davy

MarieD

Oh in Denemarken "moet" je echt naar deze camping, je kan vanuit daar in zo`n mooie omgeving fietsen. En de camping zit aan het strand dus kan je na een lange dag fietsen in de zee afkoelen. Ben zelf daar op vakantie geweest een keer, we hadden de fietsen 2 dagen van de drager gehaald en hebben heel mooi kunnen fietsen. Zoals elke kuststreek kan de wind wel heel hard waaien.

Link naar de camping:
http://www.trivago.be/thisted-45240/hotel/nystrup-camping-1862043

carine

Hallo Yo,

Wij gaan van eind juli tot half augustus de Jutlandroute van Clemens Sweerman doen. Ze vertrekt vanuit Emmen in Nederland en loopt tot in Skagen, het meest noordelijke punt van Denemarken. Van daaruit kan je overzetten naar Goteborg of Stockholm. Zelf keren wij langs een andere route terug tot in Viborg om met de nachttrein naar huis te keren. Deze route is beschreven in een handig boekje. We zullen ongeveer 1300 km fietsen.
Als je nog info wil, mail gerust.