Fietsen op Cuba en door Midden-Amerika

AnneleenV

Dag fietsers,

Wij (Anneleen en Sebastiaan) zouden graag begin januari met onze fiets naar Cuba vertrekken en dan doorgaan naar Belize om tot in Colombia te fietsen. Heeft er iemand toevallig ervaring met fietsen op Cuba en/of Midden-Amerika? Alle tips (grote en minder grote) zijn zeer welkom!

Alvast bedankt,
Anneleen en Sebastiaan

Harry

Hallo Anneleen

het is al even geleden (2008) dat wij op Cuba hebben gefietst. een uitgebreid verslag met info kun je vinden op:
http://www.fietsvakantielinks.nl/harryopdefiets/Cuba%202008.htm en veel verzamelde links op http://www.fietsvakantielinks.nl/Landen/Fietsvakantie%20Cuba.html

Harry
http://www.fietsvakantielinks.nl/
http://www.wandelvakantielinks.nl/

GerardS

Klinkt als een prachtige route. Zelf geen ervaring met dit gebied, maar kwam laatst wel dit artikel tegen: http://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/centralamericaandcaribbea...
Misschien ook interessant om te lezen voor jullie

barbara en piet

Hallo Anneleen en Sebastiaan,
Wij hebben tijdens onze fietstocht door Cuba veel plezier en nut gehad van de volgende 2 boeken:
"Bicycling Cuba", van Wally en Barbara Smith, isbn 0-88150-553-6
"The handsomest man in Cuba", van Lynette Chiang, isbn 978-0-7627-4390-2.

Drie prachtige weken (december 2010) fietsten we door Cuba. We sliepen bij particulieren (casas particulares). De gastheer/vrouw had vaak een tip of naam/adres voor de volgende overnachting.

Het duurde in ons geval ronduit lang voordat de fietsen door de douane kwamen. Het was een goede oefening in geduld en vriendelijk blijven. Eenmaal aan het fietsen ontmoetten we vooral vriendelijkheid en gastvrijheid. Praten over de (on)vrijheid, hebben we niet op eigen initiatief gedaan. Wel wanneer de ander daar mee startte.

Cuba verandert razendsnel. De meest recente regels die voor toeristen van belang zijn, weet ik niet. Er is wellicht een recent uitgebrachte rough guide of een nieuwe uitgave van een van onze boeken.

Heel veel plezier gewenst tijdens jullie reis.
Barbara Jeurisen

een tip: neem een goede kopie van de geldbiljetten van Cuba mee, zodat je zelf onderscheid kunt maken tussen de Cuban peso (cup) en de de Cuban covertible peso (cuc).